Buszosdi



Általában emeletes buszok járnak mindenfelé.
Ha jön, integetned kell, hogy megálljon.
Elöl beszálláskor ellenőrzi egy gép a bérletedet azzal, hogy odatartod elé, s miután ez közvetlen a buszsofőr mellett van, így nem utazhatsz, ha nem érvényes (nem indul el, míg le nem szállsz, vagy veszel tőle egy jegyet).

Ha hosszabb ideig utazol, akkor az emeletet használod. Ezt az idősebbek is megteszik, annak ellenére, hogy az alsó szinten rengeteg kijelölt hely van a számukra, a babakocsis kismamák és a mozgáskorlátozottak számára.
Érdekes, hogy ezt mindenki figyelembe is veszi, s azonnal megy a helycsere, ha valaki olyan száll fel a buszra, aki rászorul.
Az első ajtóknál kell felszállni, s a hátsóknál leszállni. Ebben nincs apelláta. A leszállást is mindig jelezni kell, különben nem áll meg a busz. Ám, ha az emeleten vagy, a sofőr mindig megvárja, amíg leérsz (van egy trükkös kis tükre, amivel látja az emeletet, vagy kamerája), s még sosem láttam, hogy siettette volna az utast. Ezt sokszor ki is használják az emberek...


Ami még érdekes, hogy az utak többségén ezek a hatalmas buszok nem férnek el egymás mellett, mert vagy keskeny az út, vagy autók parkolnak oldalt. Így folyton figyelik és előreengedik a másikat. De semmi agresszió, vagy idegeskedés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése