birka irka

Az örökös tanácstalanság, hogy mit főzzek, tegnap a húsos pult felé vezérelt. Minden megtalálható a pultban, ami otthon is, illetve nem. Pont ezt akarom írni, hogy ugyanúgy néznek ki, csak itt másfajta állatból vannak. A tarjafélék, a nagy csontos húsok, a szív, a nyelv(ha ettől undorodsz, még nem ettél az Anyukám-féle paprikás álomból!), de nem malac az alapanyag, hanem a bárány.
Így esett, hogy híján a pulyka, csirke, stb. májnak kértem egy darabot a birka májból.

Állat volt.
Persze ez úgy lenne jó, ha miközben ezt mondom 'állat volt', látnád az arcomon átsuhanó fekete ködöt.
Ugyanis állat íze volt. Mint mikor a friss tejnek (általam 'boci íz'nek titulált) széna íze van.
Az ízek első pillanatra stimmeltek, meg az állaga is májszerű, de aztán jött az az íz. Erős vadíz. Hiába a másfél órát tartó pácolás az ecetes pácban, megmaradt az a szag is, amit a májjal együtt vettem a boltban.

Ezennel kibővült a nemszeretemkaják listám:
1. bárány máj
2. ?
(de ki tudja, mit találok holnap a boltban)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése