Quantum of Solace


Hihetetlen, milyen felvezetés előzi meg itt az új Bond mozit.
Nagyon hirdetve van, újságban, tévében, képeken, sőt,
buszok oldalán. Az előzetesek minden fórumon mennek. Én májusban láttam az elsőt. Ezek a hirdetések részei egy klasszul felépített ráhangolódásnak; és hát a lényeg pont ez is. A metróállomáson mozgó plakátokat látni, ahol látszik a filmplakát háttere a film címével, és Daniel Craig egyszercsak bejön a képbe, néz, aztán kimegy. Mintha egy igazi Harry Potter világabéli képet látnánk, ahol nem várható el, hogy egy ember állandóan a portréjában álldigáljon.
Különböző plakátok is vannak: ketten együtt, csak Bond, csak a nő, és nézel, hogy hova ment a másikuk.
Kiterjedt iparág. Daniel Craig öltönyt, autót ( nem csak Aston Martint ), LCD tévét, órákat reklámoz, interjúra megy a tévébe, a szereplők arca ott ragyog a legnagyobb divatlapokon, üzletekben.
Ja, és a Coca-Cola gondolt egyet, és a ( Diet Coke melletti másik ) cukormentes Coke Zero nevű italát erre az időszakra átkereszteli Zero-Zero-Seven-re (007), és kizárólag a legnevesebb Londoni üzletkomplexumban kapható, alkalomhoz illő kinézetben tündöklő palackozott aranyat csinál belőle.
De persze Bondhoz illő reklámfilm is dukál hozzá, nem tudom, otthon játszák-e.
Elképzelni is nehéz, mekkora összeg folyik be ebben az időben az illetékesek konyhájára.
Már két hónapja lehet jegyet rendelni a most 31-én bemutatandó filmre. Vélhetőleg szükség is lesz az elővételre.
És már itt is van a következő adag bőr: épp a minap adták ki a legújabb Bondösszest, és különlegessége, hogy - bár eddig ilyet csak az üdítőknél tapasztaltam, - "Buy 1, get 1 free", vagyis ha veszel egyet, egy másikat ingyen kapsz mellé, ergo féláron van. Sajnos magyar felirat nincs rajtuk, és nem tartom magam egy sima csalira ugró embernek, de egész jó árban van (
£ 12.99 a külön DVD, £ 6.50 az akcióban, ez nagyjából egy mozizás/fő, ) és duplalemezes. Sajnos nem vagyok akkora Bond-rajongó, mint szeretnék, mert nem láttam az összes filmet, de ez az akció jó alkalom erre is.
Szóval, azt hiszem, ezt hívják nagy büdzsének.

És már csak hármat kell aludni. Jó éjt!

1 megjegyzés: