December 4.

Volt már szó a buszozásról, az Oyster kártyáról és a leolvasóikról is, de arról még nem, hogy vannak buszok - mint amivel én is járok,- amelyek sima földszintes, úgynevezett csuklós buszok.
Ennek a fajta busznak, akárcsak otthon, mivel jó hosszi, több ajtaja van. Mindnél van leolvasó is, de azt nem nézi senki árgus szemekkel. Vagyis mindig a lelkiismeretre van bízva a dolog.
Erre találták ki az úgynevezett ellenőröket.
Nade Londonban vagyunk, ahol az emberek nemigen adnának egy "Akkoregyszemélyiigazolványtkérekszépen"-re, sőt, vészhelyzetben itt nem riadnának vissza egy hirtelen, váratlan sprinttől sem, Londonban sokan viselkednek szokatlanul. Ezért, mindamellett, hogy ajtónként van ellenőr, pluszban be is biztosítják magukat. Nem is akárhogy!
Egyszer, mikor ültem a buszon hazafelé, láttam, hogy a közeledő megállóban egy kisebb tömeg várja a buszt. Ez megszokott ezen a vonalon. Aztán feltűnt, hogy sokan viselnek olyan zöld jólláthatósági mellényt. Na, ezek ellenőrök, gondoltam. ( Természetesen semmi félnivalóm sem volt! ) De a társaság másik fele is gyanús volt. Figyelem: az egész kompánia a busz elejétől a végéig ért! Hamar kiderült: az ellenőröket igen erőteljes rendőri erők segítették. Jegyellenőrzésnél.
Egy bírság kb. 20
£.
Ha elcsalod, az kábé 1000
£.
Szép mi?

1 megjegyzés:

  1. Itt is elkelnenek, a minap slisszant be valaki elottem a metroba, az ellenor meg persze hiaba szolt utana.

    Amikor tavaly kint voltam, akkor pont az orrom elott beszelt az ellenor egy utassal, akinek nem volt jegye/berlete/oysterje. Az ellenor is profi volt, hatarozottan, de nyugodtan kezelte a helyzetet, es az utas sem engedhette meg maganak a flegma viselkedest. Valamit magyarazott persze, de teljesen mashogy ment, mint ahogy itthon szokott lenni.

    A rendorok is teljesen masok voltak, mint itthon. Amikor lattak, hogy valamit keres ket turista, akkor figyelmesek voltak, mihelyst lattak, hogy szeretnek toluk kerdezni valamit keszsegesen segitettek. Es gondolom megfeleloen bekemenyitenek ha kell.

    VálaszTörlés