Bohócorr


Már vagy jó két hónapja, hogy az egyik nagy élelmiszerüzletlánc boltjaiban, a Sainsbury's -ben kicsi, piros golyókat lehet kapni. Aztán ha jobban megnézi az ember, azok nem csak arckifejezéssel elátott golyók, hanem igazából kicsi bohócorrok, és 1 fontba kerülnek, és a mai ( kábé "Piros orr - nap" -nak lehetne fordítani ) alkalmából lehet felvenni, persze máskor is jól jöhet. Ez a hagyomány minden két évben van jelen, tavaly ezért nem hallottunk róla. Az otthon könyvet is megjelentetett, de Angliában 1985-ben alapított Comic Relief egy gyerekeket segítő, jótékonysági szervezet, amely például ezzel a módszerrel gyűjt pénzt, főleg afrikai és főleg gyerekek segítésére. De ez csak egy része az egésznek, mindenféle rászorulóval foglalkoznak.
És persze az egész nap erről szól, de országos szinten. Például vannak iskolák, ahol ezen a napon nem kell egyenruhát viselni - máskor ez elképzelhetetlen. És állítólag ez az este az egyik legnagyobb esemény a BBC1 éves tervezetében.
Jaj, már megy is a só!

Még itt egy-két link, sajnos angolosok előnyben vannak. A
"RND" honlapja, némi magyarázat, miről is szól a dolog, ráérősöknek néhány játék, valamint a Wikipedia ide vonatkozó oldala.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése